Fotogalerie

Čas loučení je zde. Loučíme se s Vámi pro tento školní rok 2021/2022. Bylo nám ctí společně s Vámi prožívat dnes a denně život v tomto školním roce. Přejeme krásné prázdniny, plné pohody, úsměvů, klidu a sluníčka. V září se pak budeme těšit s novými dětmi a rodiči na shledanou. A s Vámi, kteří pokračujete, taktéž. Mějte se sluníčkově!

A je to tady, loučení aneb naši velcí školáci.

A je to tady, z našich předškoláků se stávají školáci .....

Trpaslíci všude, kam se jen podíváš. Noc v mateřské škole.. Noc plná kouzel, radosti, očekávání, opékání buřtíků a večerní diskotéky. To vše jsme mohli opravdu na vlastní kůži zažít jako malí trpaslíci.

Návštěva Základní školy ve Švihově se vydařila. Vyzkoušeli jsme si sezení v lavici, počítání, určování začátečních písmen a další a další zajímavé věci.

"Den s lesy" v krásném prostředí lesa "Luh" se opravdu vydařil. Počasí prima, zpívání ptáčků, něco nového se dozvědět, oběd v lese, co víc si můžete přát ....

Oslava MDD se velmi podařila. Objednali jsme si krásné počasí, viděli předtančení skupiny Modern Klatovy, u místních hasičů se potom dobře občerstvili. Prostě nám vůbec, ale vůbec nic nechybělo.

Návštěva v ZUŠ Přeštice byla moc prima. Seznámili jsme se se spoustou hudebních nástrojů, poslechli si, jak na ně děti umí hrát. A kdo ví, možná, že někdo z nás si v budoucnu nějaký ten nástroj vybere začne se na něj také učit hrát.

Přeštická knihovna je plná zajímavých knih. I my jsme si vyzkoušeli, jaké je to být opravdovým čtenářem.

Besídka ke Dni maminek vždycky potěší všechny maminky. A když je pak k básničkám a písničkám přidané show, jsou nadšeni i všichni ostatní. No podívejte, nejsou nádherní. Aneb "Pomáda" v našem kulturním domě.

A je to tady. Zápis do mateřské školy na nový školní rok aneb nové dětičky u nás na návštěvě.

30. duben je každým rokem ve znamení čarodějnic. U nás ve školce i znamením čarodějů. Tak šup, šup, přeměřit, převážit, připravit svá košťata a let do začarovaného lesa může začít.

Příprava na čarodějnice se rozhodně nemůže podcenit. Takový trénink letu na koštěti je přímo pro tuto dobu ideální, o vaření a přípravě lektvarů ani nemluvě.

Návštěva knihovny v Přešticích ..... aneb za chvilku z některých nás budou školáci, proto trocha tréninku neuškodí

Beseda s paní spisovatelkou Jitkou Vítovou v naší mateřské škole aneb jak jsme si četli pohádkovou knížku Úsměvné starosti vrabce Kašpara ....

Zápis do základní školy Švihov aneb jak jsme si to užili .....

Dopoledne s krejčíkem Honzou a jeho písničkami ......

Rozloučení s bohyní Zimy, paní Morenou .....

Zimní výlet se vydařil. Sněhu mohlo být trošku více, ale nakonec nám to stačilo. Užili jsme si to jaksepatří a cestou zpět někdo z nás i únavou ve vlaku usnul.

Návštěva paní knihovnice nám udělala velikou radost. A co teprve knížka, ze které nám četla a nechala nám ji potom ve školce.

Marně se vlastního osudu ptám, co dnes a zítra chystá aneb pohádka o kouzelných oříšcích a naší známé, milé, krásné, hodné Popelce.

Karneval nechodí potichu, karneval v okolí znají .....

Laborky ve školce. Pokusy s vodou, modelínou, ledem, vodou, rostlinami. Ten den jsme si opravdu užili.

Návštěva u tří králů. Rozhodli jsme se, že půjdeme s nimi a zjistíme, jak to u nich v království vypadá .

Pálení ošklivých věcí, pálení starostí, ubližování, křiku, nadávání ....... Hodíme tam všechny věci, které už v naší školce a u sebe mít nechceme. I naše maminky se přiádaly a poslaly nám do školky lístečiky, které jsme jim spálili.

Někdy stačí jediný paprsek slunce, aby zazářila duha, někdy stačí málo, aby člověk potěšil lidi okolo sebe. Stačí laskavé slovo, pozdrav, úsměv. A i my čtyři Vám toto nyní posíláme a přejeme štěstí a zdraví v novém roce 2022.

Ježíšek přiletěl. Dočkali jsme se. A těch dárečků. To bylo radosti.

A všichni věří, že nad náma jsou., od všeho zlého nás ochraňujou .... Andělé strážní…

Čekání na Ježíška a s ním spojené zvyky a tradice. Některé z nich jsme si i my vyzkoušeli. Zkuste je uhádnout. Schválně, jestli poznáte, které to byly.

Ledová královna, která se chce mermomocí vdát. Co myslíte? Podaří se jí to?

Čertovská návštěva nám tu zanechala tyto čertíky. No uznejte sami, umí tito nevinní čertíci a čertice zlobit? A když, tak jen malinko.

Čertovská a nebeská návštěva v naší školce nás poctila i letos. Kniha našich hříchů, sliby polepšení, chvíle strachu, těšení a obdarování. Nakonec jsme vše zvládli a společně si užili tyto chvíle.

Adventní období začíná. A nyní nastane období těšení se příchodu Ježíška. Od této neděle si budeme každou další zapalovat svíčku na našem adventním věnci. A až zapálíme tu poslední, Ježíšek bude tu.

Vynášení světlíček do přírody a svícení Ježíškovi na cestu. Tak to chodí v naší školce rok co rok. To proto, aby Ježíšek našel cestu k nám a přinesl dárky.

Podzimní úklid zahrady je tady. A nás to prostě baví.

Ten ohýnek nás prostě baví. A počasí také. Proto neváháme a ještě jednou si svačinku uděláme sami. Ani nevíte, jaká je to bašta.

Ve středu 13. říjnavyužíváme pozvání od MAS Aktivios v Nezdicích a jedme se všichni společně podívat do muzea v Blovicích. Prohlédli jsme si staré věci, které jsou v muzeum vystaveny, vyzkoušeli si i jaké to bylo, když se dříve galantně dvořili muži ženám. Někdo z nás si potom dokonce vyzkoušel, jak se ve škole dříve klečelo na hrachu. Každopádně muzeum v Blovicích jsme si užili se vším všudy. A na konci si dokonce vyrábíme skřítka Muzejníčka.

Začátkem měsíce října byla naše mateřská škola pozvána do Základní školy Měčín na projektový den. Mohli jsme strávit s dětmi a učitelkami z měčínské základní školy příjemné dopoledne. A že bylo opravdu prima, je určitě poznat.

Divadelní představení v naší školce bylo opravdu prima. A několik z nás si dokonce "střihlo" i malou roli.

Ani letošní rok není výjimkou. Celá naše mateřská škola opět navštěvuje Solnou jeskyni v Přešticích. A patřičně si ji užíváme. Můžete se podívat.

Pro velký úspěch si asi po týdnu znovu na zahradě naší mateřské školy opékáme brambory. Ani ne tak role pasáčků, jako spíš dobrota, kterou pasáčci jedli, se nám tak zalíbila, že jsme si na ní ještě jednou pochutnali u ohýnku. Počasí jsme měli objednané, tak vše klaplo na výbornou.

Těsto, těsto, těstíčko, mouka potom vajíčko a strouhanka nakonec, řízky z brambor dobrá věc. No uznejte sami. Něco takového se málokomu poštěstí. Parta kuchařinek a kuchaříčků vše zvládli ale na výbornou a ta bramborová odměna nakonec za to stála.

Od brzkých ranních hodin plápolá ohýnek na zahradě naší mateřské školy. Právě dnes, 21. září 2021 si v něm pasáci pečou brambory. A že si všichni dobře pochutnali a opékání užili , je jistě poznat. To byla, panečku, dobrota ...

Představujeme Vám naši partu na školní rok 2021/2022

Přejít nahoru