Fotogalerie


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /data/web/virtuals/319458/virtual/www/domains/msborovy.cz/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /data/web/virtuals/319458/virtual/www/domains/msborovy.cz/wp-includes/link-template.php on line 409

V sobotu 3. června 2017 se v opoledních hodinách scházíme na zahradě mateřské školy a společně oslavujeme náš svátek, Mezinárodní den dětí. Tentokráte si pro nás připravilo program divadélko Řimbaba. O občerstvení se postaral SDH Borovy.

V pátek 2. června 2017 vyrážíme po ranní svačině autobusem na školní výlet do Merklína. Všichni si společně prohlédneme zvířátka na tamní farmě, staré stroje a nářadí, opečeme buřtíky a pohrajeme si na trampolíně, skluzavce, houpačce i v písku. A odpoledne se vracíme autobusem zpět do naší školky.

V úterý 30. května 2017 nás navštívilo divadélko Řimbaba se svým pohádkovým příběhem O veliké řepě. . Společně jsme zasadili semínko a nějakou chvíli čekali, než řepa vyroste, zpívali, tančili a vůbec si užili spoustu legrace.

Ve čtvrtek 25. května 2017 se k večeru setkáváme všichni na zahradě mateřské školy s maskou nějakého toho zvířátka na sobě. Proč? Nadešel totiž čas zvířátkové noci, při které náš kamarád krtek v noci ožívá a dokonce s některými z nás si i na zahradě v noci povídá. Po večerní procházce, opékání buřtíků, diskotéce a bobříku odvahy strávíme noc ve třídě naší mateřské školy, ale úplně jinak, než je tomu běžně. Každý ve svém spacáku a s oblíbeným plyšákem, na zemi ve třídě. A opravdu si tuto noc užíváme.

Ve středu 24. května 2017 si užíváme ve společnosti pracovníků Lesů České republiky. Dozvídáme se spoustu zajímavých věcí. O skřítcích, kteří v lese žijí, o bludné panně, která bloudí po lesích, o Hromburácovi, Dubínkovi. V neposlední řadě si povídáme o zvířátkách a můžeme si vyzkoušet i jednotlivé vábničky, na které myslivci vábí zvířata k posedu.

V úterý 23. května 2017 již od rána netrpělivě vyhlížíme naše známé kluky z Chomutova. A stejně jako loni, nezklamali. Hýřili opět svým vtipem, legrací, šarmem a hravostí. Dopoledne s nimi jsme si parádně užili a cítili se opravdu jak na havajské párty.

Pondělní dopoledne 22. května 2017 bylo ve znamení hasičů v naší mateřské škole. V ranních hodinách nás navštívily pracovnice z krajského ředitelství a poté přijeli profesionální hasiči z místní jednotky z Přeštic. Ti nám ukázali něco z toho, co umí a potřebují umět při záchraně lidských životů.

A je to tady. Čas loučení se neúprosně blíží. Proto si nyní dovolujeme přidat na www. stránky právě ty naše nejmilejší, se kterými se v letošním roce budeme muset rozloučit. V září již usednou do lavic v základní škole a budou se učit číst, psát a počítat. Bude se nám stýskat.

V pondělí 15. května 2017 odjíždíme v dopoledních hodinách směr Klatovy, kde jsme potěšili všechny babičky, které jejich životní situace je přivedla až do Pečovatelského domu Naší Paní v Klatovech. A jak se dalo vyčíst z jejich tváří, z našeho vystoupení měly opravdu radost.

V pátek 12. května 2017 v odpoledních hodinách proběhla besídka ke Dni matek v místním kulturním domě. Účast maminek, babiček, tetiček, ale i ostatních rodinných příslušníků byla opravdu velká a myslím, že si to všichni přítomní užili stejně jako my.

V úterý dopoledne, 9. května 2017 proběhl v mateřské škole zápis dětí na školní rok 2017/2018. Jak je patrno z fotografií, první den návštěvy naší školky se těm nejmenším vcelku vydařil. Ostatně přesvědčte se sami.

V pátek dopoledne, 5. května 2017, k nám do mateřské školy opět zavítal náš kamarád pan školník s paní učitelkou Zdeničkou. A jak to vlastně bylo s hloupým Honzou? Byl opravdu líný? A nebo to bylo trochu jinak?

Ve čtvrtek 4. května 2017 zahajujeme v Klatovech, v tamním plaveckém bazénu, letošní plavecký výcvik. Všichni se těšíme, jak si to společně užijeme. A jak vidíte, nemůže být ani pochyb o tom, že je tomu jinak.

V pátek 29. dubna 2017 se v naší školce sešli čarodějnice a čarodějové. A jak jim to slušelo, se můžete podívat.

V pátek odpoledne, 7. dubna 2017 navštívili naši mateřskou školu rodiče, známí a místní obyvatelé obce Borovy. Měli možnost si prohlédnout naše výrobky pro ně připravené a kdo měl zájem, mohl něco hezkého zakoupit sobě nebo někomu blízkému. Ti vytrvalí společně s námi poseděli u čaje či kafíčka a ochutnali pečenou dobrotu od naší kuchařky Libušky. Příjemné odpoledne jsme si všichni náležitě užili a spousta z nás doma potěšila přinesenými výrobky nejedno srdíčko..

Ve čtvrtek 12. dubna 2017 se v brzkých rnních hodinách vypravujeme linkovým autobuem do Klatov, kde navštívíme lékařskou službu první pomoci. Milí zaměstnanci již na nás čekají, seznamjjí nás s vozidly záchranné služby, se kterými jezdí zachraňovat lidské životy. Poznáváme i přístroje, které měří tepovou frekvenci, lehátko pro přepravu zraněných a nemocných a jiné a jiné přístroje, které mají záchranáři ve výbavě. Měli jsme dokonce možnost vidět vyjíždt záchranku se zapnutým houkajícím a blikajícím majáčkem.

Po této vyjížděcí akci se vydáváme směr nemocniční bufet, abychom se trochu posilnili.

V pátek 7. dubna 2017 odpoledne navštívili naši mateřskou školu někteří rodiče, známí a místní obyvatelé naší vesničky. Měli možnost si prohlédnout naše výrobky a něco hezkého, od srdíčka vyrobeného, koupit sobě nebo příbuzným či známým. Ti vytrvalejší chviličku poseděli u čaje či kafíčka a ochutnali dobrotu od Libušky, naší paní kuchařky. Příjemné odpoledne jsme si všichni moc užili.

Ve čtvrtek 9. března 2017 se vydáváme všichni za sněhem na Šumavu. Již po usednutí do vlaku si začínáme vychutnávat ranní svačinu. Cesta vlakem rychle uběhne a než se nadějeme, vjíždíme do tunelu.

Po příjezdu do Železné Rudy odcházíme směr sjezdovka Samoty, kde si užíváme řádění na sněhu. Pravdou je, že mezi sněhem je sem tam vidět i nějaké to bahýnko, .... ale nám to vůbec nevadí a celý den si prostě bezvýhradně užíváme.

V pondělí 27. února 2017 nás opět navštívil známý pan školník s paní učitelkou Zdeničkou.

Společně s námi si zahráli pohádku o lišce, kůzlátkách a tak trochu o Budulínkovi. Trochu pohádka jiná, než ta, kterou známe. A nebo že by byly všechny dohromady?

Každopádně všechna zvířátka v pohádce byla zachráněna a jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadlo. Zazvonil zvonec a pohádky byl konec.

Páteční dopoledne 24. února 2017, jsme si užili všichni společně při pořádání karnevalu. Přišli se mezi nás podívat princezny, víly, čarodějnice, kovbojové, policisté, fotbalisté, želvy, batmani a spidermani, námořníci, sněhuláci a další pohádkové postavičky, které společně s námi tančili, zpívali a soutěžili. Do třídy přišla i zatoulaná kočička Klárka, z ředitelny přihopkal zajíček Ušáček, ze šatny přiletěla včelka Bzelka a ze školní kuchyně se na nás přikutálel sladký meloun. To bylo, panečku, řádění.

Dnešní dopoledne v naší mateřské škole 20. února 2017 , patřilo pohádce o Zlatovlásce.

Kdo z nás by se nechtěl zapojit do příběhu? Každý z nás rád pomáhal Jiříkovi posbírat perly, najít ztracený prstýnek a přinést živou a mrtvou vodu. Naštěstí vše dobře dopadlo a jako v každé pohádce zazvonil zvonec a pohádky byl konec

.

„Někdy stačí jen změnit úhel pohledu, kterým se na věci díváme.

Ať je Váš celičký rok 2017 plný kouzelných okamžiků a splněných přání ..... přejeme lásku, zdraví, štěstí a přidáváme něco navíc .....

Nikdy nepřestávejte v životě věřit, že se stane něco úžasného ♡

Na každém dni je něco krásného, jen je často potřeba to najít.. ♡

Každý den udělejte něco, co rozesměje Vaše srdce ♡

Jen na minutu se při chůzi venku zastavte, v tichu se podívej na nebe a zkuste si uvědomit, jak úžasný život je. ♡

Nezapomeňte, že život se vždycky vydá směrem vaší nejsilnější myšlenky. ♡

Věřte na zázraky! Mají krásnou vlastnost, stávají se. ♡

A uvědomte si, že každý dárek, i ten docela maličký, se stává velkým darem, je-li darován s láskou. Proto neváhejte a nějaký darujte.

A nestyďte se ani vyslovovat svá přání. Možná poblíž stojí někdo, kdo Vám může pomoci je splnit. ♡

A teď? ........ Vykročte …... a nezapomeňte ….. PRAVOU ........

16. prosince 2016 se zastavte na chvíli v předvánočním čase a přijměte srdečné pozvání na naše vánoční trhy ........ Můžete se podívat, jaké výrobky zde na Vás čekají .....

4. listopadu 2016 proběhl v obci Borovy lampiónový průvod.
Ani studené počasí nás neodradilo a na akci jsme se sešli v hojném počtu.
Na samotném konci lampiónového průvodu byly vypuštěny lampiónky s přáním Ježíškovi.
Jaké přání každý z nás vyslovil, zůstane tajemstvím ..... jen my sami se dozvíme, jestli Ježíšek naše přání vyplnil ....

Ve středu dopoledne, 2. listopadu 2016 nás navštívili dva mladí, sympatičtí indiáni. Martin a Jirka, indiánskými jmény Medvědí Tlapa a Tančící Oblak.
Nejprve nás naučili, jak se indiáni zdraví. (Katakahí - katakahó ....)
A pak si vyzkoušeli i mnoho indiánských dovedností. Zkusili jsme si obstarat potravu, tančit, zpívat, soutěžit, hrát hry a užívat si plno zábavy.
A také víme, že i indiáni používají kouzelné slůvko prosím - katatunga.
Všichni jsme si užili krásné dopoledne plné zábavy a nových zážitků.

Ve středu dopoledne, 26. října 2016 navštívilo naši školku malé divadélko se svým vodnickým vystoupením.
To bylo tak .....
Vodník Čvachtálek vyznal u měsíčku lásku své milované Vodněnce a požádal ji o ruku. Dal jí i zásnubní prstýnek a za rok si ji měl vzít za ženu. Bohužel, ale jak to tak někdy bývá, přivoněl si ke kytičce Zapomněnce a na Vodněnku opravdu zapomněl. Vodník bydlel na hrázi s mamkou Hudralínou. Rád se prohlížel v zrcadle, říkal si jak je hezký a mladý a krásný a ......
A chtěl se oženit se slečnou Aničkou, člověkem. Ta už ale měla svého ženicha, Frantíka z pekárny. Přesto si ale vodník Čvachtálek nenechal říct a chtěl Aničku unést a vzít si jí za ženu.....
Rok se s rokem sešel a Vodněnka čekala na hrázi. Nevěřila svým očím, když viděla Čvachtálka s jinou nevěstou.
Naštěstí ale přišli všichni společně všem věcem, které se udály, na kloub. Čvachtálkova maminka přinesla kytičku Vzpomněnku a pak už mohla být opravdová svatba, protože vodníkova paměť se vrátila. A svatby byly rovnou dvě. Pekař Frantík si totiž do rybníčka přišel pro svoji nevěstu Aničku.
A Čvachtálek s Vodněnkou?Ti byli spolu moc šťastní a rok se s rokem sešel a už byli tři, se synáčkem Bublíkem.

V sobotu 22. října 2016 proběhla na louce u řeky Drakiáda.
Obloha byla v mžiku plná létajících, usměvavých draků, které se na nás z výšky dívali..... A zdáli jsme se jim jistojistě velmi malincí.
Zábavu s nimi jsme si opravdu užili. A a co teprve to, co nás čekalo na úplný závěr. ...
Ano, opékání buřtíků, na které se opravdu vždycky moc a moc těšíme.
Akce byla prostě super a vydařila se.

A je to tady.
Každý týden, počínaje dnem 30. září 2016 začínáme navštěvovat solnou jeskyni v Přešticích .
Většina z nás pobyt v solné jeskyni v Přešticích už zná, ale pro někoho to bude návštěva úplně první.
Společně si pohrajeme, odpočineme, popovídáme se Solánkem a Solinkou, místními skřítky.
A úplně nakonec se podíváme na hezkou pohádku.

22. září 2016 nás do školky přijely navštívit dvě slečny herečky se svým představením Evelínko, nemlaskej.
Evelínka a Květa byly dvě kamarádky slepice. Květa velice trpělivě učila Evelínku, jak správně sedět při stolování, jak připravit příbor, talíře....., prostě všechno pěkně od začátku.

Nakonec to Evelínka díky pomoci Květy a nás, kamarádů, zvládla.

A než jí popřejeme dobrou chuť - nezapomeneme si umýt ruce, Evelínko.
Se slepičími kamarádkami jsme si ten den užili opravdu mnoho zábavy.

Přejít nahoru