2020 – 2021

A je to tady. Pasování . Právě nyní si můžete prohlédnout naše předškoláky, kteří právě složili slavnostní slib školáka a tímto dnem se jim také stali. Prozatím jen ve školce.

A je to tady, nastává čas loučení. Letos se loučíme s těmito prima předškoláky. Nikdy na ně nezapomeneme a doufáme, že i oni si někdy vzpomenou na dny, strávené v naší školce.

Svatojánská noc se vrátila. A spolu s ní krásní broučkové, vážky, berušky a motýlci. Podívejte se smi, jací jsou krásní.

Oslava MDD pokračovala i o víkendu, ve spolupráci s OÚ Borovy a SDH Borovy. Akce se povedla a užili jsme si ji všichni společně.

Letošní výlet v Chudenicích se opravdu vydařil. Počasí bylo objednané, vše vyšlo tak, jak jsme si přáli.

Oslava MDD na zahradě mateřské školy se velmi vydařila. Oslavili jsme svůj velký den společně s divadélkem Řimbaba .

Pěší výlet do Červeného Poříčí se vydařil. Dobrý oběd na místě, od babičky Ládíka na nás čekal sladký zákusek po obědě. A pak již jen cesta zpět. V nohách spousta kilometrů, ale úsměv na tváři nás i přes mírnou únavu neopustil.

Duben, duben popad´buben, zabubnoval ratata, čarodějnice tu budou, chystejte si košťata.

Pálení starého roku. Spálení všeho zlého, co nás v něm potkalo, Spálení svých strachů, nervozity, která se v nás někdy objeví, spálení ubližování, pomlouvání, závisti, bezohlednosti. Ať můžeme vstoupit do roku 2021 jako čistý, bílý, nepopsaný list papíru.

Andělé jako živí. Krásní, zdraví, usměvaví, spontánní.

Ježíšek na nás nezapomněl ani v letošním roce. Dostali jsme spoustu dárečků, za které moc děkujeme. Přejeme všem hodně zdraví, štěstí, lásky a pohody nejen pod stromečkem, ale po celý rok 2021. Děkujeme, Ježíšku.

Vánoční tradice, bez kterých si lidé dříve nedovedli Vánoce ani představit. Bohužel spousta z nich nyní již upadá do zapomnění To by ale nebyla naše školka, abychom si některé nepřipomněli. A schválně, jaké tradice dodržujete vy?

V jedné rodině žil tatínek se svoji dcerou Eliškou. Byla hodná, ale velice vybíravá v jídle. Proto ji tatínek poslal k čarodějnici Nososlavě, která ji letkvarem začarovalo veškeré chutě. Nakonec vše dobře dopadlo. My si společně zopakovali, co je zdraví prospěšné a zjistili jsme, že bez kouzelných slůvek to prostě nejde.

Vánoční příběh aneb jak to bylo vlastně s Ježíškem? A protože jsou tady Vánoce, čas pohody a kouzel, vstupujeme do příběhu o Ježíškovi i my. Tentokrát v roli herců.

Letošní nebeská a pekelná návštěva nás opravdu překvapila. Už si ani nepamatujeme, kdy naposledy nás navštívil spolu s čertem a Mikulášem opravdový anděl. Zazpívali jsme písničky, přednesli básničky, trochu si i poplakali, ale nakonec se společně radovali, protože nám přinesl spoustu dobrých a hezkých věcí.

Příprava na příchod čertů v naší mateřské škole byla opravdu mimořádná. Červeno-černý čertí týden jsme si opravdu užili. Nyní nás čeká jen návštěva čertů. Ale společně to vše zvládneme.

A je tu listopad a s ním svátek, který je pro mnohé stále tak trochu zahalen tajemstvím, jak to jenom s těmi dušičkami vlastě je. Každopádně my v tom máme jasno. Každý z nás má v nebi někoho, koho znal a měl rád a proto společně zapalujeme svíčky i v naší mateřské škole.

S pejskem Tondou a jeho maminkou se setkáváme jedno říjnové dopoledne. Dozvídáme se mnoho příběhů o tom, jaké lumpárny Tonda vymýšlí, jak neuklízí, neposlouchá maminku, nejí, lže. Díky strašidýlku Bubulákovi se však pejsek polepšil. A kdo je hodný, s tím je i Bubulák kamarád. Tak naštěstí všechno dobře dopadlo.

Naši mateřskou školu navštívila paní spisovatelka, která napsala spoustu krásných knížek. Všechny nám je přivezla ukázat. Společně s ní jsme pak s knihou "O Květušce a tesaříkovi" pracovali.

Podzim je tady. A spolu s ním plno barev a sluníčka. Vše kolem nás se mění v nádhernou krásu, kterou si prostě opravdu užíváme.

Tak tohle je naše úžasná partička školního roku 2020/2021.

Přejít nahoru