2018 – 2019

Ve čtvrtek 3. ledna 2019 pálíme na zahradě mateřské školy vše staré a nepotřebné. Vše takové , čeho se chceme zbavit, naše bolístky a nehezké věci. Do roku 2017 vstupuje s novým nepopsaným listem.

V pátek 21. prosincce 2018 jsme se konečně dočkali. Přiletěl. Nezklamal. A přivezl spoustu dárečků. Moc děkujeme.

V sobotu 15. prosince 2018 si někteří z nás udělali krásný adventní víkend a navštívili naši stověžatou matičku Prahu. Kdo se akce zúčastnil, zažili vánoční atmosféru v hlavním městě při adventní plavbě lodí a pak i na vánočních trzích na Staroměstském náměstí.

Ve středu 12. prosince 2018 si v naší školce prozpěvujeme písničky z pohádek. A některým z nás se dokonce poštěstilo zazpívat si do mikrofonu.

V pátek 7. prosince 2018 se scházíme odpoledne s našimi maminkami a tatínky při vánočním tvoření. Někdo z nás měl i to štětí, že s ním přišla i babička. Všem jsme uvařili čajík nebo kávičku a společně tvoříme. Hotové výrobky jsme si pak odnesli domů.

Andělé, nejúžasnější a nejčistší stvoření na celém světě. A i když to někdy tak nevypadá, jsme na tom stejně. Ano, my, spontánní, upřímní, pravdiví, srdeční. No řekněte sami.

Prosinec, jeden z nejhezčích měsíců v roce, který je spojen s čekáním na Ježíška. A abychom si to čekání trochu zkrátili, rozhodli jsme se připomenout si nějaké vánoční tradice a některé z nich si rádi vyzkoušeli.

Ve středu 5. prosince 2018 náš svoji návštěvou poctil Mikuláš s pěknou čerticí. Někdo se bál a plakal, někdo usmíval, někdo nevydal ani hlásku. Každopádně jsme zůstali ve školce všichni, nikoho si čertice s sebou nevzala. I když bylo pár zlobičů, které s sebou chtěla. Jenže, když jsme prima parta, nedáme nikoho za nic na světě.

Čerti patří neodmyslitelně k měsíci prosinec. I v naší školce se to v prosinci hemžilo malými čertíky a čerticemi. No nakonec, můžete se přesvědčit sami.

V pátek 16. listopadu 2018 jedeme všichni do Klatov do Cirkusu. Není to ale cirkus se zvířaty, je to cirkus, kde se pěkně vyřádíme my. Pozval nás sem náš spolužák Kubíček, který tu společně s námi oslavuje své narozeniny. A že se nám tu opravdu líbilo, se můžete přesvědčit sami.

Ve středu 31. října 2018 nás navštěvuje divadélko, které do naší školky přiváží s sebou kouzelný podzimní les. Společně vklouzneme do příběhu a pořádně si to užíváme..

Ve čtvrtek 4. října 2018 začínáme společně všichni navštěvovat nedaleké Přeštice. V tamní solné jeskyni budeme utužovat až do prosince svoje zdraví.

Ovoce a zeleninav naší školce se objevujeme v podzimních měsících nejen na talíři při svačině, ale i při našich výtvarných a pracovních činnostech. A co teprve potom, když si sami děláme ve školce ochutnávku.

Byla jednou jedna dýně a tvářila se tuze líně. A proto jsme tu my, abychom jí s pohybem na naší zahradě maličko pomohli.

Podzim je v naší školce období, kdy se vydáváme společně po stopách naší kamarádky lišky. Pátráme na zahradě mateřské školy a v bližším i dalekém okolí.

Naše parta pro školní rok 2018/2019, se kterou budeme trávit dny v naší mateřské škole.

Přejít nahoru