Záhorácký závitek

Co si právě tohle uvařit k nedělnímu obědu?

Suroviny:

  • voda
  • vepřová krkovička
  • cibule
  • anglická slanina
  • česnek
  • sůl
  • kmín
  • kyselé zelí
Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a potřeme česnekem nebo česnekovou pastou se solí. Na závitky položíme plátky anglické slaniny, můžeme osmažit cibulku, na ní dáme posekané kyselé zelí a závitek zabalíme.
Vložíme do pekáče a pokmínujeme.
Osmaženou cibulkou do růžova posypeme závitky a podlijeme troškou vody. Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C.
Podáváme s bramborovým knedlíkem, bramborami, bramborovou kaší a 10°C pivem.
DOBROU CHUŤ!
5267
Přejít nahoru