Přírodní vepřové žebírko

Neváhejte a udělejte tuto dobrotu …

Suroviny:

  • vepřová pečeně
  • olej
  • sůl
  • mouhla hladká
  • hořčice
  • sójová omáčka

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a nařízneme okrajích, aby se maso nekroutilo. Osolíme, (doma i opepříme), obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji. Žebírka naskládáme do pekáčku.

Do výpeku přidáme dle potřeby 1-2 lžíce hladké mouky, sójovou omáčku a hořčici. Orestujeme a zalijeme trochou vody. Dochutíme solí, přivedeme k varu a „sosíkem“ přelijeme žebírka a zapečeme v troubě.

Jako přílohu můžeme podávat brambory, hranolky, zeleninou oblohu, salát.

MŇAM, MŇAM, MŇAM.

2135

Přejít nahoru