Chcete uvařit pro své miláčky výborný nedělní oběd?
- kuře (stehna, křídla, prsa)
- kyselé zelí
- cibule
- anglická slanina
- grilovací koření
- brambory
- vejce
- česnek
- majoránka
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej
Kyselé zelí rozložíme na dno pekáče, posypeme nakrájenou cibulí a poklademe anglickou slaninou, nakrájenou na plátky. Nahoru položíme kuře, které posypeme grilovacím kořením a spolu se zelím, cibulí a anglickou slaninou dáme upéct (200°).
Oškrabané brambory nastrouháme na robotu a zaděláme těsto na bramborák(vošouch). Přidáme vejce, česnek, majoránku, sůl, pepř a hladkou mouku. Pro zjemnění můžete přidat trochu droždí.
Na pánvičce upečeme kulaté bramboráky. Na talíř pak bramborák naservírujeme, na něj dáme zelí s kuřetem.
Opravdu si „pošmáknete“! Nejlepší přílohou k této dobrůtce je dobré točené pivo.
Tak dobrou chuť!