Kuře pečené na kyselém zelí s bramborákem

Chcete uvařit pro své miláčky výborný nedělní oběd?

  • kuře (stehna, křídla, prsa)
  • kyselé zelí
  • cibule
  • anglická slanina
  • grilovací koření
  • brambory
  • vejce
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • olej

Kyselé zelí rozložíme na dno pekáče, posypeme nakrájenou cibulí a poklademe anglickou slaninou, nakrájenou na plátky. Nahoru položíme kuře, které posypeme grilovacím kořením a spolu se zelím, cibulí a anglickou slaninou dáme upéct (200°).

Oškrabané brambory nastrouháme na robotu a zaděláme těsto na bramborák(vošouch). Přidáme vejce, česnek, majoránku, sůl, pepř a hladkou mouku. Pro zjemnění můžete přidat trochu droždí.

Na pánvičce upečeme kulaté bramboráky. Na talíř pak bramborák naservírujeme, na něj dáme zelí s kuřetem.

Opravdu si „pošmáknete“! Nejlepší přílohou k této dobrůtce je dobré točené pivo.

Tak dobrou chuť!

1459

Přejít nahoru