Krůtí závitky

Pro mlsné jazýčky.

Suroviny:

  • krůtí řízky
  • žampiony
  • žemle
  • mléko
  • olej
  • mouka hladká
  • máslo
  • zelená petržel
  • vejce
  • muškátový květ
  • sůl

Krůtí řízky opláchneme, naklepeme a nasolíme. Žemle nakrájíme na drobné kostičky, zvlhčíme mlékem, přidáme vejce, muškátový květ, sekanou zelenou petržel a nakrájené podušené žampióny.

Promícháme, nádivkou poklademe maso a zavineme. Opečeme na oleji, podlijeme a dusíme do měkka Ke konci dušení poklici odkryjeme a maso necháme zrůžovět. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, rozšleháme s vodou nebo vývarem a povaříme. Nakonec zjemníme máslem.

Závin před porcováním necháme vychladit.

5346

Změna velikosti písma
Scroll to Top