Pro mlsné jazýčky.
Suroviny:
- krůtí řízky
- žampiony
- žemle
- mléko
- olej
- mouka hladká
- máslo
- zelená petržel
- vejce
- muškátový květ
- sůl
Krůtí řízky opláchneme, naklepeme a nasolíme. Žemle nakrájíme na drobné kostičky, zvlhčíme mlékem, přidáme vejce, muškátový květ, sekanou zelenou petržel a nakrájené podušené žampióny.
Promícháme, nádivkou poklademe maso a zavineme. Opečeme na oleji, podlijeme a dusíme do měkka Ke konci dušení poklici odkryjeme a maso necháme zrůžovět. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, rozšleháme s vodou nebo vývarem a povaříme. Nakonec zjemníme máslem.
Závin před porcováním necháme vychladit.