Krkonošská zelňačka

Co takhle něco až z Krkonoš?

Suroviny:

  • kysané zelí
  • voda
  • sůl
  • kmín
  • brambory
  • smetana 12%
  • mouka hladká
  • sušené houby
  • cukr
  • ocet
  • zelená nať

Kysané nebo sterilované zelí propláchneme, překrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Zvlášť uvaříme oloupané, na kostky nakrájené brambory.

Ve smetaně rozšleháme hladkou mouku a za stálého šlehání jí přilijeme k poloměkkému zelí. Potom přidáme propláchnuté houby rozlámané na kousky a vaříme alespoň půl hodiny.

Nakonec dáme uvařené brambory, dochutíme cukrem a octem a okořeníme sekanou zelenou natí, nejlépe koprem.

DOBROU CHUŤ!

5344

Přejít nahoru