Hovězí na zelenině

Inspirativní dobrota na víkend.

Suroviny:

  • hovězí maso
  • mrkev
  • celer
  • cibule
  • pórek
  • rajčata
  • sušené houby
  • rajčatový protlak
  • sůl
  • cukr
  • bobkový list
  • nové koření
  • červené víno (přiměřeně) – zbytek láhve vypijte

Do pekáče nakrájíme na kostky hovězí maso, mrkev, celer, cibuli, pórek a rajčata. Přidáme sušené houby, rajčatový protlak, osolíme a přidáme trochu cukru.

Zvlášť si vyvaříme koření (bobkový list a nové koření) a slijeme k masu. Vše promícháme, malinko podlijeme a pečeme v troubě asi 180°C – 200°C. (Můžeme podlít červeným vínem).

Podáváme s rýží, s těstovina, s chlebem ….

Míto hovězího masa můžete použít i vepřové.

D o b  r o u  c h u ť !

Přejít nahoru