Inspirativní dobrota na víkend.
Suroviny:
- hovězí maso
- mrkev
- celer
- cibule
- pórek
- rajčata
- sušené houby
- rajčatový protlak
- sůl
- cukr
- bobkový list
- nové koření
- červené víno (přiměřeně) – zbytek láhve vypijte
Do pekáče nakrájíme na kostky hovězí maso, mrkev, celer, cibuli, pórek a rajčata. Přidáme sušené houby, rajčatový protlak, osolíme a přidáme trochu cukru.
Zvlášť si vyvaříme koření (bobkový list a nové koření) a slijeme k masu. Vše promícháme, malinko podlijeme a pečeme v troubě asi 180°C – 200°C. (Můžeme podlít červeným vínem).
Podáváme s rýží, s těstovina, s chlebem ….
Míto hovězího masa můžete použít i vepřové.
D o b r o u c h u ť !