Bochánky

Ochutnejte velikonoční bochánek podle Libuščina receptu.

Suroviny:

  • 0,5 kg polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 ks droždí
  • 10 dkg cukru
  • 1/4 l mléka
  • 10 dkg tuku (sádlo, máslo, Hera)
  • sůl
  • rozinky

Nejdříve ze všeho uděláme kvásek (teplé mléko + droždí + troška cukru) a necháme vykynout.

Mouku promícháme se solí, přidáme vejce, kvásek, rozinky a zaděláme se zbytkem teplého mléka s cukrem a rozpuštěným tukem. Necháme vykynout. Zpracujeme 4 bochánky a opět necháme pokynout.
Před samotným pečením potřeme rozšlehaným vejcem, dáme péct na vymazaný plech a pomalu pečeme.

2094

Přejít nahoru