Sekaný řízek přírodní

Sekaný řízek…

Suroviny:

  • telecí maso
  • vepřové maso
  • hovězí maso
  • cibule
  • žemle
  • mléko
  • mouka hrubá
  • sůl
  • muškátový květ
  • petrželová nať
  • strouhaná houska
  • olej

Šťáva:

  • mouka hladká
  • máslo

Omyté maso jemně umeleme spolu se žemlí, máčenou v mléce. Přidáme jemně sekanou cibuli, vejce, sůl, muškátový květ, sekanou petrželovou nať, hrubou mouku a umícháme směs, do které zamícháme dle potřeby strouhanou housku.

Ze směsi tvarujeme ploché oválné řízky o síle 1 cm, které složíme do pekáče vymaštěného olejem, podlijeme vodou a v troubě pečeme do zlatova.

Jsou naprosto vynikající !!!

5343

Přejít nahoru