Warning: Attempt to read property "ID" on null in /data/web/virtuals/319458/virtual/www/domains/msborovy.cz/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /data/web/virtuals/319458/virtual/www/domains/msborovy.cz/wp-includes/link-template.php on line 409

2015 – 2016


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /data/web/virtuals/319458/virtual/www/domains/msborovy.cz/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /data/web/virtuals/319458/virtual/www/domains/msborovy.cz/wp-includes/link-template.php on line 409

Byli jsme v ZOO a bylo super.

MDD

V pátek dne 18. března 2016 se v naší školce sešli všichni ti, co si chtěli vyrobit něco hezkého pro nadcházející jarní svátky a samotná tvořivost jim není cizí. Vyrábělo se z papíru, ubrousků, malovala se vajíčka, vyráběli ptáčci, zajíčci, kytičky a jiné a jiné jarní dekorace. Škoda jen, že se zúčastnilo opravdu málo maminek. Naštěstí nás ale navštívili i děti, které k nám do školky chodily a nyní jsou již školou povinné a také místní ženy. Odpoledne se i přes malý počet lidiček všem líbilo a každý si odnesl nějaký ten výrobek.

30. března 2016 již od rána pouštíme a zpíváme písničky Jiřího Helekala. Celí natěšení čekáme a těšíme se na jeho příjezd z Prahy. Slib příjezdu na osmou hodinu ranní dodržel, dal si kávičku, my se mezitím nasvačili a představení mohlo začít. I náš pan starosta přišel pana Helekala pozdravit. Nutno podotknout, že tančili naprosto všichni, děti, paní učitelky, i paní kuchařka. Stejně jako loni,k super akce !!!

Pohádku "Sůl nad zlato" známe určitě všichni, ale i přesto, že jí známe, jsme se na ní moc těšili. Pan král se nakonec umoudřil a uvědomil si, že bez soli to prostě nejde. A my si společně s herci představení opravdu užili.

Ve čtvrtek ráno odjíždíme vlakem směr Šumava, konkrétně Železná Ruda, kde navštěvujeme cukrárnu Charlotta .... Cukrárna krásná, ceny ještě krásnější ....., ale i tak jsme si to všichni užili a moc nám chutnalo.

Podívejte se společně s námi na nádherné pohádkové bytosti, ve které jsme se dnešní den proměnili.

V pátek 19. února se v naší školce sešlo mnoho karnevalových masek, princů, kovbojů, zvířátek i princezen .... Proč? I my si totiž užíváme karnevalové veselí. Tančíme, soutěžíme a zpíváme. V neposlední řadě si dopřáváme v tento den vyjímečné pohoštění .... popcorn .....

V předkarnevalové době se to v naší školce hemžilo barvičkami. V úterý se všichni oblékáme do červené. Středa patřila barvě žluté a ve čtvrtek se z nás pro změnu stali "modráskové. V pátek přišla na řadu jarní, zelená barva.

Milí rodiče, přejeme Vám všem co člověk nejvíc potřebuje - ZDRAVÍ, to, co člověk stále hledá - ŠTĚSTÍ a to, bez čeho nelze žít - LÁSKU. A navíc připojujeme šťastné a úspěšné vykročení do roku 2016 ..... A nezapomeňte - "pravou, Štěpánku ..... "

I když nás bylo v den, kdy měl přiletět Ježíšek jen pět, i v tak malém počtu jsme se moc těšili a náramně si to užili. Kamarádi, kteří onemocněli, nemohli být v ten den s námi. A to byla velká škoda. A tak jsme se domluvili, že nové hračky ještě necháme pod stromečkem, až se sejdeme v lednu.

Tak takhle nějak to v naší školce vypadalo, když se z nás staly andělé. Škoda jen, že někteří z našich kamarádů s námi ten den ve školce nebyli.

V pátek, ve čtyři hodiny odpoledne za námi do školky přišli nejen maminky, ale i dva taťkové, aby si s námi užili předvánoční atmosféru. Připravili jsme si pro ně malé vystoupení, po kterém si společně s námi začali vystříhávat, malovat, skládat andílky, obalovat šišky, prostě každý si vybral to, co se mu líbilo.

Ve středu 9. prosince 2015 k nám do školky přijela paní z divadla Alfa se svoji pohádkou "O zajíčkovi". Předvánoční čas, čas rozjímání a zajíc František má trápení. Nemá se prý čím bránit. Ježek má bodliny, kočka drápy a on .... on nemá nic. A proto se vydává na svoji pouť za moudrou sovou, aby mu pomohla ..... Sova sice pomohla, ale ne tak, jak by se zajícovi líbilo. Nakonec přišel na to, že každý z nás má jiný dar ..... A i on zjistil, že je vyjímečný, stejně jako každý z nás ....

V pátek, po poledním odpočinku a svačince se oblékáme a společně s některými rodiči se scházíme před mateřskou školou. Každý dostáváme jeden balóinek a také lísteček, na který s pomocí rodičů nebo učitelek píšeme svoje přání Ježíškovi. Celorepubliková akce byla odstartována rádiem Impuls v 15.15 hodin. Věříme, že balónky s přáním jistě doletěli až k Ježíškovi a ten nám naše přání splní.

Tak takhle čertovsky vypadáme, když se proměníme v malé čertíky. Škoda jen, že ostatní děti v ten den chyběly.

Již od ranních hodin netrpělivě očekáváme návštěvu z pekla. Někdo se bojí, někdo je zvědavý a všichni dohromady se moc těšíme. Konečně zazní bouchání na dveře a do třídy vstupuje Mikuláš a čert . ASni nedýcháme ..... nakonec, můžete se sami podívat, jak to u nás vypadalo ....

Je první adventní neděle, podvečer, a na naší malé návsi před mateřskou školou se schází spousta lidí. Ti, co se zde sešli si přišli společně s námi zazpívat koledy a zahájit období adventu, které bylo završeno rozsvícením vánočního stromku před budovou mateřské školy.

V sobotu 28. listopadu 2015 "účastníci zájezdu" odjíždějí autobusem do hlavního města na adventní plavbu lodí a poté navštívíme vánoční trhy na Staroměstském či Václavském náměstí. Určitě se našlo dost těch, kteří ochutnali v Praze medovinu, svařáček a nebo pravý, nefalšovaný, ale hlavně ..... vynikající trdelník .....

V pátek 27. listopadu 2015 se vydáváme autobusem ČSAD do plzeňské Techmánie. Se zvědavostí a velkým nadšením si prohlédneme snad všechny možné expozice. Vyzkoušíme si vlastnosti vody a pokusy nejen s ní, ale máme možnost shlédnout i pokus s tekutým dusíkem. Užíváme si nejen věci technické, ale i zábavné. Skluzavky, kostky, hrad, hudební koutek ....., to všechno bylo prostě moc prima.

25. listopadu 2015 v dopoledních hodinách nás navštívily studentky Lékařské fakulty v Plzni a vyprávěly nám pohádku...... Pohádku, kde hlavní roli hrály zoubky. Spoustu věcí jsme již znali, ale dozvěděli jsme se i věci nové. Víme, co našim zoubkům škodí a co naopak prospívá a umíme si je správně vyčistit.

V páteční podvečer se setkáváme před naší mateřskou školou a společně s rozsvícenými lampiónky procházíme naší obcí. Svítíme již na cestu Ježíkovi, který se k nám co nevidět bude brzy chystat s nějakými dárečky. Lampiónový průvod je zakončen na hřišti u nádraží, kde všichni vypouštíme lampiónky štěstí s tajným přáním Ježíškovi. A jaké že to bylo přání? Neřekneme, chceme totiž, aby se nám vyplnilo.

Stejně jako loni, tak i letos uskutečnila naše mateřská škola ve spolupráci s jednotkou místních dobrovolných hasičů "Drakiádu". Vítr sice moc nefoukal, ale i přesto jsme si odpoledne užili. Aneb kdo si hraje, nezlobí .....

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá ..... aneb poznáváme společně lesní zvířata, zvuky zvířat a další a další zajímavé věci..... Například i to, co máme udělat, kdybychom náhodou potkali v lese divoké prase. Že to nevíte? Tak se nás zeptejte, rádi Vám poradíme.

Stejně jako vloni, tak i letos opět navštěvujeme solnou jeskyni v Přešticích. Každé úterní ráno se vydáváme s baťůžkem na zádech na zastávku autobusu a odjíždímesměr Přeštice. Při pobytu v solné jeskyni si hrajeme, povídáme se Solánkem a Solankou a na konci shlédneme i hezkou pohádku. Pak už jen svačina, oblékání a odchod na náměstí k autobusu a hurá zpět do školky.

V pondělí dopoledne, 21. září 2015 se v naší školce čarovalo. Mizely různé předměty, roztrhané papírky se měnily na peníze, rozstříhané šátky se staly opět netknutými, uzle na provaze mizely mávnutím lana ..... a my se nestačili divit. A co teprve, když se někteří z nás stali kouzelníkovými pomocníky a mohli čarovat společně s ním. Měli byste vidět, jakou jsme zažívali všichni radost, když se některým kamarádům, kteří byli vybráni, kouzlo podařilo. Přestvení se nám opravdu líbilo, ale pan kouzelník nám odhalil jen některá malá, drobná tajemství, ostatní kouzelnický um zůstal pro nás tajemstvím. Můžete se sami přesvědčit.

Tak jsme se tu opět sešli.

Přejít nahoru